Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Sofie Carsten Nielsen

Flere studerende skal ind på kvote 2

Onsdag den 15. marts var der frist for kvote 2 ansøgningerne. Tillykke til alle jer, der har lagt en ansøgning ind. Vi har brug for jer.
Af Sofie Carsten Nielsen
 
Jeg så gerne, at kvote 2 optaget bliver øget markant. Min begrundelse er simpel: Vi skal give alle en fair chance i fællesskabet.
 
Tænk på den dreng, der kæmpede sig gennem gymnasiet. Som tidligere Uddannelses- og Forskningsminister har jeg mødt ham ofte. Hans forældre har ingen bøger på hylderne, men han bruger de sene aftener på at studere. Hans drøm er at blive ingeniør. Derfor har han fået erhvervserfaring, så han kan komme ind på sin uddannelse gennem kvote 2.
 
Han fik bare ikke 12 i oldtidskundskab, så snittet rækker ikke. Og i mange tilfælde får han et nej fra universitetet. Nogle uddannelser optager mindre end hver 10. elev på kvote 2.
 
Men færre skal sorteres fra. Flere skal have en chance i fællesskabet. Det er afgørende for mig.
 
For uddannelse handler om, at du skal forfølge dine drømme. Uddannelse skal give dig evnerne til at erobre verdenen. Uddannelse skal hjælpe dig på vej til en bedre fremtid – uanset din fortid.
 
Motiverede studerende 
På Syddansk Universitet vil man øge kvote 2 optaget til 25 % i 2017. De mener, at karaktergennemsnittet indeholder for få informationer om den unge. Deres erfaring er, at kvote 2 studerende er af en særlig karat. De er topmotiverede. De har et lavere frafald. De får gode karakterer. Og de bidrager med forskellige perspektiver i uddannelserne.
 
Og kvote 2 optaget giver det gode match, mener Syddansk Universitet. Gennem optagelsessamtaler, test og motiverede ansøgninger kan de se de studerende an. På den måde finder Syddansk Universitet de mest motiverede studerende.
 
Alle skal have chancen
Vi vil give alle en fair chance i fællesskabet. Ikke fordi alle skal på universitetet. Men fordi alle skal have chancen for at udleve deres potentiale. Og dét fællesskab bliver også stærkere, når vi giver plads til forskellighed.
 
Fremtidens nye løsninger bliver skabt, når forskellige mennesker arbejder tæt sammen. Fremtiden bliver rigere, når uddannelserne giver plads til studerende i alle former, størrelser og farver. Fremtiden bliver større, når vi møder hinanden.
 
Flere SKAL have en fair chance i fællesskabet. Og derfor skal vi øge kvote 2 optaget. Du vil høre mere fra Radikale på den front.
 
Bragt på tv2.dk d. 15. marts 2017