Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Sofie Carsten Nielsen

Uddannelse river mure ned

Vi uddanner os for at få redskaberne til at agere i en verden med kolossale udfordringer. Vi uddanner os for at få friheden til at forme vores fælles liv. Og vi gør det sammen. Vi gør det i fællesskab.
I kølvandet på Donald Trumps indsættelse og Brexit, snakker eksperter og andre om, at det vestlige samfund er ved at blive mere og mere opdelt.
 
At kløften mellem folk bliver større og større. Brexit og valget af Trump efterlader én med en følelse af, at vi ser på et opdelt samfund, som ikke er i balance. Jeg tror på, at uddannelse forhindrer os i at blive et hver-for-sig-fund, der deler sig i to lejre, som bare råber ad hinanden. 
 
I Radikale Venstre mener vi, at uddannelse er nøglen til et samfund med sammenhængskraft. For når vi tager en uddannelse, møder vi mange forskellige mennesker – høj og lav, tyk og tynd, mand og kvinde. Vi møder mennesker fra alle landsdele. Vi møder mennesker, der kommer fra hjem med bøger og hjem uden bøger. Men vi møder hinanden i øjenhøjde.
 
Vi deler den samme ambition. Vi uddanner os for at lære. Vi uddanner os for at udvikle os. Vi uddanner os for at få redskaberne til at agere i en verden med kolossale udfordringer. Vi uddanner os for at få friheden til at forme vores fælles liv. Og vi gør det sammen. Vi gør det i fællesskab. Uddannelse tilbyder på den måde et unikt møde mellem mennesker. Dét møde skaber samtale og forståelse. Dét møde bygger broer frem for at grave kløfter. Dét møde river mure ned frem for at bygge mure op.
 
Uddannelse er et værktøj til at skabe sammenhængskraft. Men det er også et redskab til at skabe velstand. Dé to ting hænger sammen. For gennem uddannelse får man indblik i andre menneskers måder at forstå verden på. Gennem uddannelse samarbejder man om faglige udfordringer. Gennem uddannelse bliver man en holdspiller. Og dét efterspørger virksomhederne! Fremtidens nye løsninger bliver skabt, når forskellige mennesker med forskellige faglige indsigter arbejder tæt sammen. 
 
Uddannelse er nøglen til at skabe et samfund i balance. Et samfund, som står stærkt i en globaliseret og omskiftelig verden. Et samfund i dialog. Et samfund, der hænger sammen. Derfor vil vi investere i uddannelse. I alle uddannelser. Det vigtige er ikke, om uddannelsen er kort, mellem eller lang. Om uddannelsen er formel eller uformel. Om det er på arbejdspladsen, højskolen, efterskolen eller aftenkurset. Eller om det er i en såkaldt lydbogklub, som visse byggearbejdspladserne har indført, hvor medarbejderne hører de samme lydbøger og diskuteret dem i frokostpausen og hvor resultatet har været markant lavere sygefravær og trivsel i top. Det vigtige er, at uddannelse åbner mennesker over for hinanden. Derfor er Radikale Venstre et uddannelsesparti.