Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Jesper Elkjær

Forstander

Telefon20803636

Emailjeel@kolding.dk

Kolding Kommune

Kan det betale sig at stemme på Radikale Venstre i kommunalvalget.

Ja – er det korte og klare svar.

Som medlem af byrådet og formand for kulturudvalget i denne min første periode er det faktisk lykkedes mig at sætte flere markante aftryk.

Børne og uddannelsespolitik:

Vi er gået til de årlige budgetforhandlinger med et krav om flere ressourcer til folkeskolerne og pædagogerne, og det er lykkedes at få afsat ressourcer hver eneste gang. Vi har ikke fået så meget som vi drømte om, men vi vil fremover arbejde benhårdt på den samme dagsorden, nemlig flere ressourcer til børnene. 

Vi vil have flere pædagoger i institutionerne.

Vi vil have en lokalaftale for lærerne der bl.a. sætter loft over undervisningstiden.

By og udvikling:

Vi gik til valg i 2013 på en helhedsplan ofr Kolding by og etablering af en stadsarkitektfunktion. Siden har vi foreslået en revision af designmanualen. Vi har fået det hele. Nu skal vi følge op på det og det skal omsættes i konkrete projekter.

Vi foreslår desuden at der udarbejdes en masterplan for erhvervshavnen, fordi det er vigtigt at en ny marina syd som er under planlægning, skal kunne leve i harmoni med en erhvervshavn.

Kulturpolitik:

Kulturen er en af de vigtigste vækstfaktorer vi har.

Kulturen i Kolding Kommune er styrket i denne periode. Christiansfeld er kommet på Unescos verdensarvsliste, der er afsat flere penge til åbne puljer, der er arbejdet seriøst og målrettet med fokusområder, vi har fået et legetøjsmuseum, styrkelse at Kongeåmuseet, etablering af et jazz-sekretariat, åbning af Bygning 5 i Nicolaikomplekset (et nyt kulturhus for alle), omdannelse af Geografisk have til en selvejende institution og en styrkelse at de store etablerede kulturinstitutioner, Trapholt og Koldinghus.

Vi foreslår og vil arbejde for at masterplanen for Geografisk Have bliver realiseret, og vi vil støtte udbygningen af Trapholt i den kommende periode.

Desuden skal vi styrke kulturpuljen, sikre jazzsekretariatet, og i det hele taget arbejde for en generel styrkelse af kulturlivet på alle parametre.

Jeg tilhører den røde fløj i Radikale Venstre. Jeg mener at de bredeste skuldre skal løfte de tungeste byrder, og jeg er meget optaget af, at dem der har brug for hjælp skal have hjælp. Det skal de have uden lang og tung sagsbehandling. Alle har krav på at blive møde med respekt, også dem der ikke har så mange ressourcer selv.

En stemme på mig til kommunalvalget betaler sig. Simpelthen fordi min og vores politik gør en forskel for mennesker.

Det handler om mennesker.