Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Mette Annelie Rasmussen

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Telefon26786718

Emailkontakt@metteannelie.dk

København Kommune

KOMMUNALPOLITIKEREN
Når vi går ud af 2017, har jeg siddet i Københavns Borgerrepræsentation i fire år, både som almindeligt medlem, som Radikale Venstres budgetordfører og som Teknik- og Miljøordfører. Det har ikke afskrækket mig, og derfor søger jeg genvalg den 21. november 2017

I min tid på Københavns Rådhus har jeg været meget optaget af, hvordan vi sikrer en bedre luftkvalitet, får etableret bedre og flere grønne og blå byrum - vores pausepladser, som jeg kalder dem - samt flere og billigere boligere til de studerende. 

Endelig er jeg optaget af at få opfyldt vores ambitiøse klimaplan og mindsket madspild. Det betyder noget for os og for klimaet, hvordan vi (mis)bruger de fælles ressourcer, som vi skal dele. Derudover skal byen hænge bedre sammen trafikalt - for både cykler, biler og de gående. 

Udover at beskæftige mig med Teknik- og Miljøudvalgssager er jeg også vikar i Børne- og Ungeudvalget - eller tvangsfjernelsesudvalget. Det er en helt anden side af den kommunale forvaltning. 

Trods det, at man indimellem virkelig får set en mørk side af menneskers personligheder og tragiske skæbner, er det også et ekstremt vigtigt sted, hvor afgørelserne, der træffes, kan ændre vores børns livsbaner. 

KLIMAKOMMUNIKATØREN
Når jeg ikke er på Københavns Rådhus, er jeg i FN Byen i Nordhavn. Her arbejder jeg for FN's miljøprogramssamarbejde med DTU, UNEP og DTU Partnership. 

Vores fokus er implementering af Paris-aftalen fra 2015 og FN's bæredygtighedsmål om energi og klima. Jeg var derfor med i Paris, da alle verdens parter endelig nåede til enighed. Det var en for mig en stor dag. 

Jeg tror på, at FN, trods organisationens mange udfordringer, stadig er det bedste og eneste sted, hvor alle verdens nationer sætter sig om forhandlingsbordet. 

KVINDEN
Jeg bor på Østerbro med Villars og vores to teenagere på 16 og 18 år. Jeg har boet og arbejdet i udlandet i 10 år; i hhv. Frankrig, USA, Zambia og Georgien. De sidste 11 år har vi som familie slået teltpælene i og er blevet i mit elskede København, hvor jeg også boede førend den store, fantastiske verden kaldte. 

Jeg bruger meget af min tid på politik og på mit arbejde. Derudover er jeg også aktiv i Radikale Venstres Internationale Udvalg, hvor jeg også har været formand. Jeg har været næstformand i Hovedstadens Radikale Venstre og været medlem af partiet forretningsudvalg. 

For nylig blev jeg udnævnt som medlem af bestyrelsen for flerpartisamarbejde. Her arbejder vi med folketingets partier for at støtte demokratiet i de lande og søsterpartier, vi arbejder i. 

Jeg elsker at bruge tid med mine venner og familie. Derudover elsker jeg at dyrke yoga, læse skønlitteratur og se TV-serier. Alt sammen er min stress-detox efter en lang arbejdsdag. 

Læs meget mere på min hjemmeside her. Jeg vil gerne i dialog med jer! Find mig på de sociale medier og nå, ja, naturligvis også på gader og stræder, til events og debatter. 

Jeg håber vi tales ved!