Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Pia Hvid

Selvstændig

Telefon40506054

Emailpiahvid@pc-ovs.biz

Sorø Kommune
 

Byrådsmedlem i Sorø Kommune siden 2013 med udvalgsposter i Børn og Undervisning og i Teknik og Miljø.

*Slip skolerne og lærerne fri
Det er dem, der ved, hvad der skal til på de enkelte skoler, og det er dem, der skal uddanne og danne vores børn og unge.
Politikerne skal ikke i detaljer regulere det, der foregår på skolerne - og slet ikke så længe, det er skolerne selv, der skal finde penge i deres egne budgetter.
Hvis skolerne skal have en chance, så skal de have den fleksibilitet tilbage, de havde tidligere - for en skole handler om levende mennesker, ikke om statistikker og stordrift.

*Landområder skal udvikles, ikke afvikles
Kommunerne skal med planloven og sund fornuft i hånden støtte initiativer til brug af overflødige landbrugsbygninger, så de ikke tvinges til at forfalde, men måske kan bruges til flere frisørsaloner, madkøkkener og alle mulige andre former for erhverv. Det giver liv, og det sparer på CO2-regnskabet, når flere kan arbejde hjemme eller i det hele lokale område.
Som bonus giver det også større livskvalitet at spare på den daglige rejsetid, og det bliver lettere også at kunne være noget for sin familie.

Den kollektive trafik på landet er efterhånden ikke-eksisterende, og der henvises til FlexTur i mange kommuner. Men der er andre og mere fællesskabs-skabende muligheder - f.eks. delebusser med kommunal støtte, men drevet af frivillige i området. Det er muligt - de gør det blandt andet på Als, og de gør det på Jungshoved med stor succes.
 

*Natur og miljø er ikke kun landspolitik!

Det er i høj grad også lokalpolitik, for hvis vi alle sammen bare gør lidt, så bliver det til sammen til meget. Ligesom regndråber, der i fællesskab kan oversvømme marker og huse, når de bare er mange nok.

I Sorø Kommune oplever vi også fyldte kloakker og oversvømmede kældre på grund af de større og større mængder regnvand, der kan falde på kort tid. 
Vi oplever også bidøden, og vi påvirkes også af brug af pesticider, når det når vores drikkevand - for blot at nævne nogle få ting.

Vi har haft et par svære år økonomisk, hvor der skulle spares rigtig mange penge på alle områder, også natur og miljø, men nu ser det lysere ud igen, og det er på tide at genoptage de gode natur- og miljøplaner, vi tidligere har haft. Det skal vi have penge til - det er vores fælles fremtid!

 

Børn og miljøet er vores fremtid